Club Penguin

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Logo e Lojës.

Club Penguin Arkivuar 30 mars 2017 tek Wayback Machine është lojë online(MMO)që përfshin një botë virtuale që përmban lojra online dhe aktivitete të ndryshme.E krijuar nga kompania New Horizon Interactive(tani e njohurë si Disney Canada Inc.).Pas beta-testimit ,Club Penguin u vë në dispozicion të publikut më 24 tetor 2005.Në 2007 Club Penguin Arkivuar 30 mars 2017 tek Wayback Machine kishte 30 milion llogari të pordoruesve.Deri në korrik të 2013 Club Penguin kishte 200 milion logari të pordoruesve.

Maskotat[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Pinguinët e famshëm,ose maskotat,janë karaktere që i përshtaten ngjarjeve.Maskotat mund të takohen gjatë festave.Çdo maskot ka veshje speciale.Më posht keni një list të moskotave:

  • Gary the Gadget Guy -është shkenctar,agjent i EPF-s(Elite Penguin Force),Ish agjent i PSA(Penguin Secret Agency),Shpikës,etj.
  • Rockhopper -është pirat miqësor që zakonishtë ankoron me anijen e tij në ishullin e Club Penguinit me anijen e tij,"The Migrator".Ai gjithëmon shihet me pufflin e tij,Yarr.
  • Aunt Artic -është gazetarja e Club Penguin Times,ajo gjithashtu njihet me emrin e koduar të EPF-s ,The Director.
  • Sensei -është një ninxha që së pari u paraqit gjatë zbulimit të Dojo-s në Nëntor 2008.