CryptoParty

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Jump to navigation Jump to search
Foto nga CryptoParty e parë e organizuar në Tiranë nga Open Labs hackerspace

CryptoParty (kriptoparti) është një lëvizje globale që ka si qëllim[1] prezantimin e bazave të praktikave të kriptografisë në publikun e gjërë.  Rrjeti i anonimitetit TOR, nënshkrimin elektronik dypalësh, enkriptim i disqeve elektronike dhe rrjetet e komunikimit private janë disa nga tematikat që trajtohen në gjatë aktiviteteve të cryptoparty.[2][3] Strukturat e aktiviteteve në përgjithësi bazohet në puntori me përfshirje të gjërë të publikut.

Cryptoparty në Shqipëri[redakto | përpunoni burim]

Aktiviteti i parë CryptoParty në Shqipëri është organizuar nga Open Labs në ambientet e Innivation Hub në Tiranë në 30 shtator 2017. Mbi 110 të pranishëm ndoqën prezantimin e Arjen kamphuis nga Hollanda si dhe mësuan rreth kriptografisë në puntoritë e zhvilluara gjatë ditës.[4]

Lidhje të jashtme[redakto | përpunoni burim]

Referencat[redakto | përpunoni burim]