Cula

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë

Cula është një instrument muzikorë aerofon, i ngjashëm me fyellin dhe është kryesisht i ndërtuar nga druri.

Varësisht nga mënyrat e gdhendjes së drurit përdoren edhe emërtimet Cullë Dibrane, Cullë Tirane, deri më tani klasifikimi në nivel kombëtarë nuk është përmbyllur por një gjë e tillë sa po ka filluar. Kështu p.sh. në literaturën e muzikës popullore hasim një klasifikim shkencorë ndërsa ky klasifikim vetëm sa ka filluar të përdoret gjithnjë e më tepër ndër muzikantët popullorë.

Lidhje të jashtme[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]