Jump to content

Daja

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë

Dajë (daja) është apo quhet personi i cili është vëllai i nënës, pra që është në lidhje gjaku (gjenetike) me personin dajë i të cilit është (nipi dhe/ose mbesa). Nganjëherë termi dajë, në gjuhën e folur, në shenjë respekti përdoret edhe për një person të veçantë të gjinisë mashkullore, zakonisht nga vija e nënës, ose edhe për një person me të cilin nuk ekziston kurrfarë lidhje gjaku.