Daniël Termont

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Jump to navigation Jump to search
Daniël Termont
Daniël Termont 2016.jpg
Kryetar i Gentit
2007 – në vazhdim
Paraardhësi: Frank Beke
Të dhënat personale
Lindi më: 19 maj 1953
Lindi në: Gent, Belgjikë

Daniël Termont (lindi më 19 maj 1953) është politikanë belgë, anëtarë i Partisë Socialiste dhe kryetar i Gentit. Ai ishte djali i tregtarëve të cilët jetuan në Mariakerke. Ai e bëri shërbimet ushtarake prej prillit 1972 deri në prill 1973 dhe më vonë punoi për dhjetë vite në një organizatë rinore të Bashkimit Socialistë të asaj kohe.

Pas zgjedhjeve të vitit 2006, ai u bë kryetar i Gentit.