Data validation

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë

Përpunimi manual i të dhënave[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Edhe pse shfrytëzimi i gjerë i përpunimit të përpunimit të të dhënave daton nga vitet e pesëdhjeta të shekullit XIX[3] funksionet për përpunimin e të dhënave janë kryer me dorë për një mijëvjeçar. Për shembull, kontabiliteti përfshin funksione të tilla si afishimi i transaksioneve dhe prodhimi i raporteve, si bilanci dhe pasqyra e rrjedhës së parave. Metodat plotësisht manuale ishin shtuar me aplikimin kalkulatorëve mekanik apo elektronik. Një person, puna e të cilit ishte të krye llogaritjet me dorë ose duke përdorur një makinë llogaritëse, quhej "kompjuter".