Jump to content

Dermatologjia

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë

Dermatologjia (greq. δερματολογία = shkenca e lëkurës) është degë[1] e mjekësisë që merret me sqarimin, mjekimin dhe përkujdesjen e pacientëve me sëmundje ngjitëse dhe jo-ngjitëse si dhe me tumoret e lëkurës.

Nëndegët e Dermatologjisë:

  • Dermato-onkologjia – merret me tumoret e lëkurës e veçanërisht me Melanomën,
  • Dermatoalergjia,
  • Dermatokirurgjia,
  • Dermatopatologjia
  • Dermatoterapia.

Me Venerologjinë përmbledh dermatologjia edhe sëmundjet seksualisht të transmetueshme.

Burimi i të dhënave

[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]
  1. ^ Fjalor i Gjuhës së Sotme Shqipe - Tiranë, 1980

Lidhje të jashtme

[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]