Dialektet franconiane të Mosellit

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Jump to navigation Jump to search
Ripuariane

Ripoarisch
Flitët në Gjermani, Francë, Luksemburg Bellgjikë,Romani
Flitët në North Rhine-Westphalia, Rhineland-Palatinate, Saarland, Lorraine, Liège
Taksonomia
Filogjeneza Indo evropiane
 Gjermanike
  Perendimore gjermanike
   Të larta gjermanike
    Gjermanishtja qendore
     Gjermanishtja qendrore perëndimore
      Franko qendrore
       franconiane të Mosellit
Moselfrankisch.png
Zona ku fliten dialektet franconiane të Mosellit dhe luksemburgezë me isoglossin midis përdorimit të "op" dhe "of" (Standard German: auf) të treguar