Dialektet torlakiane

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Zonat ku fliten dialektet torlakiane

Torlakishtja ose Torlakja është një grup dialektesh kalimtare sllave të jugut (lindore) të Serbisë juglindore, Kosovës, Maqedonisë së Veriut verilindore dhe Bullgarisë veriperëndimore.

Torlakishtja, së bashku me bullgarishten dhe maqedonishten, janë pjesë e hapësirës gjuhësore sllave ballkanike, e cila është pjesë e sprachbund-it më të gjerë ballkanik. Sipas listës së UNESKO-s të gjuhëve të rrezikuara, torlakishtja është e pambrojtur.

Shih edhe[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]