Gjuhët sllave të jugut

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Dialektet e gjuhëve sllave

Gjuhët sllave të jugut janë një nga tre degët e gjuhëve sllave.

Ka rreth 30 milionë folës, kryesisht në Ballkan. Këto ndahen gjeografikisht nga folësit e dy degëve të tjera sllave (perëndimore dhe lindore) nga një brez folësish të gjermanishtes, hungarishtes dhe rumanishtes.

Gjuhë[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]