Gjuhët sllave

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Jump to navigation Jump to search
Sllavisht
Flitët në Evropa qendrore, Evropa lindore dhe Rusia
Folësit
Taksonomia
Filogjeneza Gjuhët indo-evropiane
 Gjuhët balto-sllavike
  Gjuhët sllave
Shkrimi Alfabeti cirilik, alfabeti latin
Kodet e klasifikimit
ISO 639-2 sla
ISO 639-5 sla
Glottolog slav1255
Linguasphere 53
Slowjanske recy.png
Grupi i gjuhëve sllave

Gjuhët sllave janë një degë e familjes indo-evropiane të folur në mënyrë të natyrshme në pjesën më të madhe të botës, si në Evropë, Azinë jugperëndimore, Azinë qendrore, dhe Azinë jugore.