Diskutim:Ismail Qemali

From Wikipedia
Jump to navigation Jump to search


Artikulli e ka titullin Ismail Qemaili. Për hirë të kësaj vërtete duhet ashtu të mbetet edhe nëse emri i tij është i lidhur ngusht me shpalljen e pavarsis. Mendoj se ka boll të shkruhet për I. Qemailin. Për këtë mendoj se duhet bartur gjitha të dhënat që nuk i takojnë këtij artikulli, si p.sh seksioni: Ismail Qemali#Delegatet dhe Nënshkruesit e Deklaratës së Pavarësisë.--88.71.73.106 30 Janar 2009 19:26 (CET)

Emri e Ismail Qemalit[edit source]

Emri i vertetë i Ismail Qemalit është Ismail Qemal bej Vlora. Mendoj se artikullit mund t'i shtohet dhe një seksion mbi historinë e emrit të tij. Ketu [[1]]ka nje artikull interesant dhe te detajuar mbi historin e emrit te botuar ne revisten Milosao. —Piasoft 4 Dhjetor 2010 13:19 (CET)

Burim i mire po jo me i miri[edit source]

Ky burim ("Qemali, Ismail (2009) [1920]. Kujtime") po perdoret gjeresisht ne artikull. Nuk eshte gje shume e keqe, bile te falenderoj, po doja te kujtoja qe kujtimet personale te nje figure, edhe pse jane jashtezakonisht te vyera, nuk jane me te mirat, pasi kane konflikt interesi. Te kuptohemi, artikulli eshte jashtezakonisht me mire me kete burim, sesa pa gje, po do ishte me mire te perdoreshin monografi mbi te, si te meposhtmet (qe jane vetem shembuj):

  1. Koli Xoxi, 1983: Ismail Qemali: jeta dhe vepra
  2. Teuta Hoxha, 1983, Ismail Qemali: përmbledhje dokumentesh, 1888-1919
  3. Kaliopi Naska, 1987, Ismail Qemali në Lëvizjen Kombëtare Shqiptare

Ndoshta jane botime pak te datuara, pasi te bere ne periudhen e komunizmit, dhe nese s'ka asgje te botuar ne 2012, me 100 vjetorin e pavaresise, atehere jemi pa fat, po gjithsesi doja te terhiqja vemendjen mbi cilesine e burimit, shpresoj te me mirekuptosh. --1l2l3k (diskutimet) 25 korrik 2018 21:53 (CEST)

Te falenderoj per radhitjen. Thjesht po e perdor sa t'i jap strukturen skeletit te artikullit, meqe e disponoj fizikisht. Disponoj gjithashtu edhe Ikonomin qe botoi me 2012, por do ta le per neser pjesen tjeter. Gjithe hallin e kisha qe t'i jepja pakez strukture dhe gjuhe te thukte. --Serasqeri (diskutimet) 25 korrik 2018 22:10 (CEST)
Kuptoj shume mire, dhe te falenderoj. Ikonomi (e kisha harruar) normalisht eshte biografia me e mire tani per tani. --1l2l3k (diskutimet) 25 korrik 2018 22:18 (CEST)

Bashkimi i Shqipëtarëvet[edit source]

Megjithese nuk ia kemi kontekstin ne artikull:

"Ismail Haki Beu nxuer në Kajro nji fletore me titullin Bashkimi i Shqipëtarëvet.[1]

Referencat[edit source]

  1. ^ Merlika-Kruja, Mustafa (2011). Shënime historike. Tiranë: Omsca-1. f. 427.  978-9928-132-00-0.