Diskutim:Tregu

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Shko te: navigacion, kërko

1. Nuk bonë. Sepse tregu është aty ku bëhet tregtia d.m.th edhe një tavolin, edhe një vend abstrakt mund të jetë treg. --Hipi Zhdripi 3 Qershor 2007 13:44 (UTC)

Këtu "vend ekonomik" është një vend i cili merret si vendi i ligjëshem i tregtisë. Nuk di si ta shpjegojë më mirë. Por p.sh në internet bëhet një tregti, ajo është e ligjshme vetëm nëse bëhet një marrësveshje nën ombredhen e ligjit ekonomik. Secila shitje/blerje është marrëveshje. Kur merret parasysh kjo atëherë Tregu është vendi ku bëhet marrëveshja për shitje/blerje, por pasi që nuk e përjashton edhe shkëmbimin e mallit atëherë është edhe vend gjeografik ku ndodhin disa veprime ekonomike. Vendet ku takohen oferta dhe kërkesa dhe ku kryhen veprimtari ekonomike tjera me një emër mund të quhen tregje. --Hipi Zhdripi 3 Qershor 2007 13:54 (UTC)

Tani nuk kam kohe qe te e shtjelloj kete teme por me von ose nje dite se shpejti (shpresoj se sot) do ta shtjelloj mire kete teme meqe i perket prosesionit tim. Definimi im eshte me i perafert se sa ai qe ishte me pare (edhe pse definimin nuk e kam dhene 100% profesional dhe te plot). (Puntori 3 Qershor 2007 14:06 (UTC))