Djathë Saint-Félicien

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë

 

Saint-Félicien
Vendi i origjinës France
Rajoni Rhone-Alpes
Qyteza Saint-Félicien
Burimi i qumështit Lopa
Related media on Commons

Saint-Félicien është një djathë nga qumështi i lopës i prodhuar në rajonin Rhône-AlpesFrancës . Në Francë, ai emërtohet një djathë dauphinois, duke iu referuar ish-provincës franceze Dauphiné ku e ka origjinën. Është një kushëri i ngushtë i një djathi tjetër dauphinois, Saint-Marcellin, dhe ka një cilësi dhe shije të ngjashme, megjithëse mund të jetë pothuajse dy herë më i madh në diametër.

Periudha optimale për shije ndodh midis prillit dhe shtatorit pas një plakjeje prej 4 deri në 6 javë, por gjithashtu konsumohet shkëlqyeshëm midis marsit dhe dhjetorit. Është më i butë dhe më kremoz se Saint-Marcellin .