Druri i fortë

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Imazhet SEM që tregojnë praninë e poreve në drurët e fortë (lisi, sipër) dhe mungesën në drurët e butë (pisha, poshtë).

Druri i fortë është dru nga drurët e dikozës. Këto zakonisht gjenden në pyjet e butë dhe tropikale me gjethe të gjera.[1] Në gjerësi të butë dhe boreale ato janë kryesisht gjetherënëse, por në tropikët dhe subtropikët kryesisht me gjelbërim të përhershëm. Druri i fortë (i cili vjen nga pemët e angiospermës) është në kontrast me drurin e butë (i cili është nga pemët e gjimnospermës).

Shiko edhe[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Referime[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

  1. ^ N. Owens, John; Lund, H. Gyde. Forests And Forest Plants - Volume II (në anglisht).