Jump to content

Druri i butë

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Imazhet SEM që tregojnë praninë e poreve në drurët e fortë (lisi, sipër) dhe mungesën në drurët e butë (pisha, poshtë).

Druri i butë është dru nga pemët e gymnosperm, siç janë halorët. Termi i kundërt është druri i fortë, që është druri nga pemët e angiosperm. Dallimet kryesore midis drurëve të fortë dhe drurëve të butë është se në strukturën e drurëve të fortë u mungojnë kanalet e rrëshirës, ndërsa drurëve të butë u mungojnë poret (megjithëse jo të gjitha drurët e butë kanë kanale rrëshire).[1]

  1. ^ Bond, Brian; Hamner, Peter, Wood Identification for Hardwood and Softwood Species Native to Tennessee {{citation}}: Mungon ose është bosh parametri |language= (Ndihmë!)