Dwight

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë

Dwight është nje nga personazhet te The Walking Dead (Sezoni 6 - 8), interpretuar nga Austin Amelio.

Personazh kontrovers. Në sezonin e gjashtë Daryl e ndihmon në pyll teksa ky i fundit po i largohet Shpëtimtarëve me bashkëshorten dhe kunatën e tij diabetike. Mosmirnjohës ndaj ndihmës së dhënë i rrëmben Daryl motorrin e tij. Në sezonin e shtatë pasi Daryl merret peng nga Negan, e shikojmë në krah të këtij të fundit me fytyrën gjysëm të djegur. Bëhet krahu i djathtë i Negan të cilin e tradhëton ne sezonin e tetë duke dhënë informacione te vlefshme për komunitetet në luftë me shpëtimtarët. Në përfundim të luftës, përzihet nga fituesit duke e detyruar të mos kthehet më. Largohet në kërkim të gruas së tij.