E drejta për qasje në internet

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Harta e internetit 1024 - transparente, e përmbysur.

E drejta për qasje në internet ose liria për t'u lidhur, është pikëpamja që të gjithë njerëzit duhet të jenë në gjendje të kenë qasje në internet në mënyrë që të ushtrojnë dhe gëzojnë të drejtat e tyre për lirinë e shprehjes dhe mendimit dhe të drejta të tjera themelore të njeriut, që shtetet kanë përgjegjësinë për të siguruar që aksesi në internet është gjerësisht i disponueshëm dhe se shtetet nuk mund të kufizojnë në mënyrë të paarsyeshme aksesin e një individi në internet.

Shiko edhe[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Referime[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]