E mira e përbashkët

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë

Ne filozofi, ekonomi dhe shkence politike, e mira e perbashket eshte ose ajo qe ndahet dhe eshte e dobishme per te gjithe anetaret ose shumicen e tyre ne nje komunitet te caktuar, ose ajo qe arrihet nga qytetaria, nga veprimtaria e perbashket dhe nga pjesemarrja aktive ne politike ose sherbime publike. Koncepti e ka origjinen ne lashtesine greke dhe ka perkufizime te ndryshme ne doktrina te ndryshme filozofike.