Jump to content

Ebu Bekër el-Bagdadi

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Ebu Bekër el-Bagdadi

Ebu Bekër el-Bagdadi (Arabisht: أبو بكر البغدادي‎‎) lindi më 28 qershor 1971, është lider i organizatës xhihadiste i njohur si Shteti Islamik i Irakut dhe Sirisë ose ISIS, i cili i kontrollon territoret në perëndim të Irakut, Sirisë, Libisë, Afganistanit dhe Pakistanit. Ai është njeriu më i rrezikshëm në botë dhe është shpallur si terrorist nga Kombet e Bashkuara dhe SHBA-ja.