Ebu Ubejd

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë

Abu Ubejd (Abu Ubayyd, 838 M), ekonomistë arabë, nga trojet e Kalifatit.

Abu Ubayyd në librin e tij Alamwal diskuton financat publike të kalifatt në aspektin e të drejtës së qeverisë drejt asaj publike dhe e kundërta. Ai poashtu përmend tri tipe të të ardhurave: zakah (duke përfshirë ushr), khums, dhe fay (duke përfshirë kharaxh dhe xhizjan).[1]

Burimi i të dhënave[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

  1. ^ Hëna e Re, janar 2007