Edukata muzikore

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë

Edukata muzikore e njohur në disa vende e shtete edhe si Pedagogjia e muzikës është një fushe, e cila mirret me procesin e mësimdhënies dhe atij të të mësuarit në lëmine e muzikës. Rol të rëndësishëm luajnë këtu perspektiva e edukimit, arsimimit, mësimdhënësit, nxënësit dhe ajo e mësimdhënies. Pedagogjia teorike e muzikës dallon nga pedagogjia praktike muzikore.

Shih edhe[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]