Ekonomia bujqësore

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Shko te: navigacion, kërko

Ekonomia bujqësore është veprimtari ekonomike në të cilën fitohen produkte finale me origjinë bimore dhe shtazore.

Rensia e bujqësisë qëndron në atë se ajo siguron ushqimin e popullsisë, siguron lënde të parë shumë, shumë degë të industrisë, kushtëzon zhvillimin e industrisë duke shfrytëzuar shumë produkte industriale, në shumë vende të rëndësishme për eksport.

Degët e Bujqërisë[redakto | redakto tekstin burimor]

  • Blegtoria
  • Lavërtaria
  • Pemëtaria
  • Perimtaria
  • Peshkataria
  • Shpezëria
  • Vreshtaria
  • Etj.