Jump to content

Engjëlli mbrojtës

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
"Engjëlli mbrojtës" (1840), nga Mateus Kern.

Engjëlli mbrojtës është një engjëll i caktuar nga Perëndia, që ruan, kujdeset, shoqëron, mbron dhe drejton një njeri. Koncepti i engjëjve kujdestarë dhe kryrenditja e tyre është zhvilluar në krishterimin e qindvjeçarit të 5-të nga Dionysius Areopagita. Teoria e engjëjve, dhe shpirtrave kujdestarë, ka pësuar shumë përpunime që prej viteve 400, dhe besimtarët e vërtetë si në kishat e perëndimit dhe ato të lindjes besojnë se engjëjt mbrojtës janë dhe mbrojnë njeriun si edhe paraqesin lutjet e njerëzve tek Perëndia.

Historia[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Shtjellime[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Lutja e engjëllit mbrojtës[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Engjëlli i Perëndisë, kujdestari im i dashur
prej dashurisë së Perëndisë të jam besuar
Këtë ditë/natë pran meje qëndro
më ndriço e ruaj, më drejto e udhëzo.'
Ashtu qoftë!

Në kulturën popullore[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Shiko edhe[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

prshndetje

Lidhje të jashtme[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]