Epanalepsa

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Shko te: navigacion, kërko


Epanalepsa vjen nga greqishtja epanalepsis - perseritje, rimarrje.

Epanalepse kemi kur një fjale a shprehje e fillimit te një vargu perseritet ne fund te atij vargu.

Shembull :

 Kurbeti, shoke, kurbeti,
 Kushvate e nuk mbeti ?
(Andon Zako Cajupi - Kurbeti)

Fjala "kurbeti" që perseritet ne fillim dhe ne fund te vargut quhet epanalepse.