Jump to content

Erjona Rusi

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë

Erjona Rusi është gazetare dhe aktiviste e të drejtave të grave dhe roleve gjinore në Shqipëri. [1]

Jeta personale[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Erjona Rusi ka lindur në Shkodër dhe ka jetuar atje deri në moshën dhjetëvjeçare. Ka studiuar për gazetari në Tiranë në vitet 2002-2006. [2] Krahas punës së saj si gazetare, ajo është aktiviste e të drejtave të grave e vajzave dhe të roleve gjinore. Ajo gjithmonë ka raportuar e reflektuar rolin që kanë pasur mediat në  krijimin e mentalitetit gjinor në Shqipëri.  Sipas saj, media ka luajtur një ndikim shumë të madh në mënyrën e portretizimit të grave, duke krijuar perceptime e  steriotipeve gjinore mbi rolin e tyre në shoqëri.[3]

Referime[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

  1. ^ Ahmetaj, Alba. "THYEJE HESHTJEN".{{cite web}}: Mirëmbajtja CS1: Gjendja e adresës (lidhja)
  2. ^ Erjona, Rusi. "Linkedin".{{cite web}}: Mirëmbajtja CS1: Gjendja e adresës (lidhja)[lidhje e vdekur]
  3. ^ Koka, Blertina. "PROMOVIMI I BARAZISË GJINORE PËRMES MEDIAS".{{cite web}}: Mirëmbajtja CS1: Gjendja e adresës (lidhja)[lidhje e vdekur]