Esat Rizvanolli

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë

Esat Rizvanolli lindi ne vitin 1936. Ka kompozuar, pos veprave solostike-kamertale (Prelud, Kuartet haqesh), edhe korale (Xehetareve, N'mjedis te ballit, Shtigjet tona), e solo (Peshkatari, Abdyl shite pasurinë), vokale-instrumentale (Fjala e Skenderbeut, Rezistenca 43) e koncertale-orkestrale) dhe Muzika simfonike Koncert per violinë e orkester).