Evia

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Ishulli

Evia, gjithashtu e njohur si Agribozi ose Egribozi (ose me emertimin e lashte Euboea), eshte ishulli i dyte me i madh ne Greqi nga siperfaqja dhe popullsia, pas Kretes, dhe eshte ishulli i gjashte me i madh ne Mesdhe.

Ndahet nga Beotia ne Greqine kontinentale nga ngushtica Euripus (vetem 40 m e gjere ne piken me te ngushte). Eshte 180 km e gjate dhe varion ne gjeresi nga 50 km ne 6 km. Qyteti me i madh ne ishull eshte Kalkidha.