Ezekieli

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Jump to navigation Jump to search

Ezekiel është nje nga personazhet te The Walking Dead (Sezoni 7 - në vazhdim), interpretuar nga Khary Payton.

Ish rojtar kopshti zoologjik dhe aktor teatri. Lider i komunitetit të mbretërisë dhe për këtë thërritet Mbret. Ka një tigër shtëpiak me emrin Shiva. I dhënë shpirtërisht me të gjithë pjestarët e mbretërisë, vecanerisht me Benjamin dhe vëllain e tij të vogël Henry. Pranon Carol dhe Morgan në mbretëri duke u kujdesur për të parën. Pasi Gavin vret Benjamin, bashkohet me Rick në luftën kundër shpëtimtarëve duke dhënë një kontribut të cmuar. Në sezonin e nëntë e shohim në një lidhje me carol. Nihmon ne ndërtimin e urës dhe ne rritjen e komuniteteve.