Fenuillèdes

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Fenouillèdes në departamentin Pyrenees-Orientales

Fenouillèdes (shqiptimi frëngjisht: [fənujɛd]; Ocitanisht: Fenolhedés/Fenolheda ; Katalanisht: Fenolledès/Fenolleda, Shqip: Fenojeda) është një komarkë franceze dhe një zonë tradicionale që flet oksitanishtdepartamentin e Pirenejve-Orientalë . Kryeqyteti i komarkës është Saint-Paul-de-Fenouillet ( Sant Pau de Fenolhet ).

Shenja rrugore Fenolheda, e prezantuar nga Christian Bourquin

Fenouillèdes ka qenë pjesë e Francës që nga Traktati i Corbeil të vitit 1258. Në 1790, gjatë Revolucionit Francez, ai u përfshi në një departament të sapokrijuar së bashku me Comarques Roussillon .