Gjuha katalane

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Jump to navigation Jump to search
Gjuha katalane
Flitet në Spanjë, Andorrë, Itali dhe Francë
Vendi
Numri i folësve 7,7 Milionë (pasiv: 10,4 Milionë)
Renditja Indogjermane
Familja Romane
Grupi
Statusi Zyrtar
Gjuhë zyrtar në Spani dhe Andorrë
Rregullohet nga
Kodet e gjuhës
ISO 639-1 ca
ISO 639-2 (B) cat (T)
SIL cat

Gjuha katalane është gjuhë që i takon familjes së gjuhëve romane. Përkrah gjuhës spanjolle, gjuha katalane është gjuhë zyrtareAndorrë, flitet edhe në Ishujt Baleare dhe në Valencia.