Jump to content

Ferma

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë


Fermat në Elbasan.

Njësi organizative e punës në bujqësi e blegtori, në të cilën ushtrohet aktiviteti prodhues bujqësor e blegtoral, bazuar në pasuritë e individit, të tokës e të gjësë e gjallë që ka si kapital. Në varësi të prodhimit ka destinacionin si fermë bujqësore, blegtoriale ose përzier. Në vitet e fundit të shekullit XX në rajonin e Elbasanit është më i përhapur ky tip i fundit ferme. Pronari që drejton prodhimin bujqësor e blegtorial të fermës është fermeri. Rajoni i Elbasanit ka 329338.

Shikoni dhe[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Referimet[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Enciklopedia e Elbasanit

Lidhjet e jashtme[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]