Bujqësia

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Jump to navigation Jump to search
Tomb of Nakht (2).jpg

Bujqësia ose agrikultura është lëmi që merret me studimin e kulturave bujqësore si edhe kafshëve të zbutura me qellim ushqimin e njeriut. Mbjellja e prodhimi i bimëve bujqësore si edhe mbajtja e rritja e kafshëve te zbutura janë edhe dy drejtimet kryesore të bujqësisë. Vështruar nga ana ekonomike, në historinë e njerëzimit, bujqësia paraqitet si shkallë e zhvillimit pas futjes në përdorim të plugut, kosës dhe të kafshëve tërheqëse.

Shiko edhe këtë[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Lidhje të jashtme[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]