Drithi

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Drithëra të ndryshme dhe produktet e tyre

Drithi ose drithërat quhet prodhimi që japin të lashtat dhe misri. Njihen kryesisht si "Bimë barishtore njëvjeçare (si gruri, misri etj.) që bëjnë kokrra të grumbulluara në kalli, të cilat shërbejnë si ushqim për njerëzit e për kafshët" (Nga flalori i gjuhes shqipe http://www.fjalorshqip.com/).