Perimtaria

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë

Perimtaria është një degë e bujqësisë e cila merret me rritjen dhe studimin e grupit më të madh të bimëve të cilat quhen “ perime” dhe të cilat përdoren për konsumin njerëzor. Praktika ndoshta ka filluar në disa pjesë të botës, mbi dhjetë mijë vjet më parë, me familjet e perimeve me rritjen e tyre për konsum vetanak apo për tregtinë në nivel lokal. 

Perimet më të njohura[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Shih edhe[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]