Kopshtaria

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Jump to navigation Jump to search

Kopshtaria (angl.: Horticulture, gjer.: Gartenbau, ital.: Orticoltura) është një nga lëmenjtë e studimit të disa degëve aplikative. Degët kryesore të kopshtarisë janë perimtaria, pemëtaria dhe dega e prodhimit të bimëve zbukuruese. Në disa klasifikime futet edhe dega e prodhimit të fidanëve të pemëve si degë më vete.