Agronomia

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë

Agronomia është veprimtari kryesore ekonomike. Ajo prodhon ushqim për ekzistencën e popullsisë së botës. Bujqësia merret me kultivimin e bimëve, të shtazëve shtëpiake dhe me prodhimtarinë e lëndëve me prejardhje bimore e shtazore.

Degët[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Degët kryesore në prodhimtarinë bujqësore janë :

Blegtoria[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Drejtimet kryesore të blegtorisë janë :

Shiko edhe këtë[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Agrikultura