Agrikultura

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Jump to navigation Jump to search

Agrikultura është lëmi që merret me studimin e kulturave bujqësore si edhe kafshëve të zbutura me qellim ushqimin e njeriut. Mbjellja e prodhimi i bimëve bujqësore si edhe mbajtja e rritja e kafshëve te zbutura janë edhe dy drejtimet kryesore të bujqësisë. Vështruar nga ana ekonomike, në historinë e njerëzimit, bujqësia paraqitet si shkallë e zhvillimit pas futjes në përdorim të plugut, kosës dhe të kafshëve tërheqëse.

Degët e agrikulturës[redakto | redakto tekstin burimor]

Shiko edhe këtë[redakto | redakto tekstin burimor]

Lidhje të jashtme[redakto | redakto tekstin burimor]