Festivali Gjirokastrës

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Shko te: navigacion, kërko

Festivali Folklorik i Veglave të Muzikes Popullore, Gjirokastër, Shqipëri.

Festivali Folklorik i Veglave të Muzikës Popullore është veprimtari multikulturore, ku përveç shfaqjeve që zhvillohen në Kalanë e qytetit muze të Gjirokastrës, organizohen edhe veprimtari të tjera si ekspozita, promovime botimesh, seminare, etj., gjalleron jetën kulturore në Kalanë e qytetit dhe në qendrën histiroke të Gjirokastrës si dhe promovon dhe balafaqon vlerat kulturore folklorike sidomos në drejtim të interpretimit dhe shoqerimit në instrumenta popullore. Gjithashtu kjo veprimtari ka si qellim të nxisë turizmin kulturor dhe të gjallerojë biznesin vendas në qendrën historike të qytetit.