Jump to content

Filipi IV i Maqedonisë

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë

Filipi IV i Maqedonisë ( Greqisht : Φίλιππος Δʹ ὁ Μακεδών; vdiq 297 p.e.s.) ishte biri i Kasandërit. Ai e trashëgoi për pak kohë babanë e tij në fronin e Maqedonisë pak kohë para vdekjes. [1] Filipi IV vdiq pas një sëmundjeje në Elatea, duke e lënë fronin tek dy vëllezërit e tij më të vegjël, Antipater dhe Aleksandër . [2]

  1. ^ Waterfield, Robin (2012-10-11). Dividing the Spoils: The War for Alexander the Great's Empire (në anglisht). Oxford University Press. ISBN 9780199931521.
  2. ^ Hammond, Nicholas Geoffrey Lemprière; Walbank, Frank William (1988). A History of Macedonia: 336-167 B.C. (në anglisht). Clarendon Press. ISBN 9780198148159.