Filmi dokumentar

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
This 16 mm spring-wound Bolex "H16" Reflex përbëjnë një kategori të gjerë tëfilm schools.

Filmi dokumentar përbën një kategori të gjerë të filmave jofiktionalë me qëllim të dokumentimit të disa aspekte te realitetit.[1]

Historiku[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Dokumentari u përdor për herë të parë në Gjermani në 1995 ku u ngrit një radio, dhe ky term u përdor për gjinitë e gjata të radios dhe me pas u adoptua nga tv. Dokumentari është konsideruar një vepër audiovizive me elemente ekspresive prej realitetit ku tregohet një histori, mjedisi ku ndodh personazhet janë reale dhe veprojnë në nivel realiteti . Ndryshe nga kinemaja dokumentari është një riprodhim i shpeshtë i realitetit. Në rastin kinematografisë kjo nuk është e vërtetë, sepse ka të bëjë me narracion fiktiv Dokumentari kryen funksionin e esese letrare.[nevojitet citimi]

Shih edhe[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Bibliografi[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Referime[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

  1. ^ oed.com