Fizikanti

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Jump to navigation Jump to search

Fizikanti është shkencëtar që studion ose ka si profesion lëndën e fizikës. Fizikantët studiojnë një gamë të gjerë të fenomeneve fizike në shumë degë të fizikës që përfshin të gjitha shkallët: nga grimcat nën-atomike e cila e gjithë lënda përbëhet deri tek sjellja dhe evoluimi i Universit si i tërë (dega e kozmologjisë). Një nga fizikantet më të njohur në botë është Albert Ajnshatjni.

Etimologjia[redakto | përpunoni burim]

Termi "fizikant" u shpik nga filozof, prifti, dhe historiani i shkencës anglez William Whewell në 1840, për të treguar një njeri që prkatikon atë që në atë kohë quhej filozofia natyrore. .[1]

Referenca[redakto | përpunoni burim]

Lexime të mëtejshme[redakto | përpunoni burim]


Lidhje të jashtme[redakto | përpunoni burim]

Wiki WikiFjalori: Fizikanti – shfletoni më shumë në fjalorin e lirë