Florian Effenberger

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Jump to navigation Jump to search
Florian Effenberger
Florian Effenberger.png
Fotografia e Florian Effenberger nga website-i i The Document Foundation
Vendlindja Kaufbeuren, Gjermani [1]
Kombësia Gjerman
Profesioni Drejtor Ekyekutiv tek The Document Foundation
I njohur për  floeff


Florian Effenberger është Drejtor Ekzekutiv në The Document Foundation, entiteti juridik prapa LibreOffice. [2]


OpenOffice, LibreOffice dhe The Document Foundation[redakto | përpunoni burim]

Ai filloi punën e tij në OpenOffice.org dhe graduisht u bë bashkë-drejtues i projektit të marketingut në korrik 2007. [3] Në janar të vitit 2010, Effenberger u zgjodh Drejtues, [4] një rol që ai mbajti derisa dha dorëheqjen në tetor 2010, në favor të angazhimit të tij me grupin prapa fork të LibreOffice. [5]

Florian Effenberger është një nga themeluesit i The Document Foundation , [6] dhe një nga zëdhënësit e tij. [7] Ai u bë Kryetar i Bordit në tetor 2011, [8] rol që ai mbajti deri në shkurt të vitit 2014.

Në themeluesin e The Document Foundation, shoqata Freies Office Deutschland eV, [9] ai mban një vend në Këshillin Mbikëqyrës dhe më parë ka shërbyer në Bordin e Drejtorëve. [10] Në dhjetor të vitit 2012 Fondacioni i Dokumenteve njoftoi se Effenberger është punësuar tani. [11] Në mars 2014, ai u promovua si Drejtor Ekzekutiv. [12]


Lexim të mëtejshëm[redakto | përpunoni burim]


Ndërlidhje të jashtme[redakto | përpunoni burim]


Referime[redakto | përpunoni burim]

 1. ^ Effenberger, Florian. "Twitter". Twitter. Twitter. Marrë më 2 August 2012. 
 2. ^ "Selbstorganisation ist entscheidend" (në German). Die Stiftung. 12 November 2012. Marrë më 21 January 2012. 
 3. ^ McCreesh, John. "New Marketing Project co-Lead". discuss@openoffice.org. The Mail Archive. Marrë më 15 August 2012. 
 4. ^ McCreesh, John. "Proposed change of Marketing Project Lead". discuss@openoffice.org. The Mail Archive. Marrë më 15 August 2012. 
 5. ^ "OpenOffice.org Council members resign". The H Open. Heinz Heise. Marrë më 25 August 2012. 
 6. ^ "The Document Foundation Founders". The Document Foundation Founders. The Document Foundation. Marrë më 15 August 2012. 
 7. ^ "The Document Foundation Contact Us". The Document Foundation Contact Us. The Document Foundation. Marrë më 15 August 2012. 
 8. ^ "Document Foundation Board 2011: Final Results". Document Foundation Board 2011: Final Results. LWN.net. Marrë më 25 August 2012. 
 9. ^ "The Document Foundation finally incorporated". The H Open. Heinz Heise. Marrë më 25 August 2012. 
 10. ^ Goebel, Hartmut; Kleinert, Jan; Magnus, Nils. "Den Start in einen freien Beruf organisieren" (në German). Linux-Magazin. Marrë më 21 January 2013. 
 11. ^ Vignoli, Italo (26 December 2012). "TDF in 2012: a summary". Blog. The Document Foundation. Marrë më 21 January 2013. 
 12. ^ Vignoli, Italo (19 February 2014). "The New Board Of Directors Of The Document Foundation". Blog. The Document Foundation. Marrë më 7 September 2014.