Forca e Mbrojtjes Kibernetike Norvegjeze

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë

Forca Norvegjeze e Mbrojtjes Kibernetike është një degë e Forcave të Armatosura Norvegjeze përgjegjëse për komunikimet ushtarake dhe për luftën kibernetike mbrojtëse në Norvegji. Forca ka 1,500 punonjës të vendosur në më shumë se 60 vende. Baza kryesore është në Jørstadmoen në Lillehammer, me një bazë dytësore në Kolsås jashtë Oslos. Mbrojtja Kibernetike u krijua si degë më vete më 18 shtator 2012. [1]

  1. ^ "Cyberforsvaret offisielt etablert i dag" (në norvegjisht). Ministry of Defence. 18 shtator 2012. Marrë më 20 tetor 2010.