Forca e arsyes

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë

Forca e arsyes është libri i dytë i trilologjisë së Oriana Fallaci ( të tjerat janë: Zemërimi dhe krenaria dhe Oriana Fallaci intervist vetes- Apokalipsi). Në këtë libër shkrimtarja dhe gazetaria u përgjigjet me vendosmëri sulmeve të marra nga grupet Islamike, grupet politike duke referuar më së shumti tek e majta dhe Mass Media pas publikimeve të 11 shtatorit 2001.

Libri përfundon me këtë shprehje << Këtë herë nuk do i drejtohem zemërimit, krenarisë, pasionit. I drejtohem arsyes. E sëbashku me Mastro Cecco që ngjihet edhe një mbi zjarrin e ndezur të mos arsyetimit të them: Kërkohet të rigjeshë Forcën e arsyes>>

Libri është dedikuar Fabrizio Quattrocchi dhe italianëve të vrarë nga ekstremizmi fetarë.