Jump to content

Forcat e Armatosura të Argjentinës

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë

Forcat e Armatosura të Republikës së Argjentinës (spanjisht: Fuerzas Armadas de la República Argentina) janë forcat e armatosura të kombinuara të Argjentinës. Ato kontrollohen nga Komandanti i Përgjithshëm (Presidenti) dhe nga një Ministër Civil i Mbrojtjes. Përveç Ushtrisë, Marinës dhe Forcave Ajrore, ekzistojnë dy forca sigurie, të kontrolluara nga Ministria e Sigurisë, të cilat mund të mobilizohen në rast të një konflikti të armatosur: Xhandarmëria Kombëtare, një xhandarmëri që përdoret për të ruajtur kufijtë dhe vendet me rëndësi strategjike, dhe Prefektura Detare, një roje bregdetare e përdorur për të mbrojtur lumenjtë e brendshëm të mëdhenj dhe territorin detar.