Roja bregdetare

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Policia Detare Komunale e Puerto Rikos - Roja Bregdetare e SHBA

Roja bregdetare është një organizatë e sigurisë detare e një vendi të caktuar. Termi përfshin një gamë të gjerë përgjegjësish në vende të ndryshme, nga të qenit një forcë ushtarake e armatosur rëndë me detyrime doganore dhe sigurie deri te të qenit një organizatë vullnetare e ngarkuar me kërkimin dhe shpëtimin pa autoritet të zbatimit të ligjit. Në shumicën e vendeve, funksionet tipike të rojes bregdetare janë të dallueshme nga ato të marinës dhe policisë tranzite (një agjenci e zbatimit të ligjit), ndërsa në disa vende ka ngjashmëri me të dyja.

Referime[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]