Jump to content

Formentera

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë

Formentera është një ishull spanjoll i vendosur në Detin Mesdhe, i cili i përket komunitetit autonom të Ishujve Baleare (Spanjë) së bashku me Majorkën, Menorkën dhe Ibizën.

Formentera është ishulli më i vogël dhe më jugor i grupit të Ishujve Pityusic (Ishujt e Pishave),ku përfshihen Ibiza dhe vetë Formentera, si dhe ishuj të ndryshëm të vegjël. Ajo mbulon një sipërfaqe prej 83.24 kilometrash katrorë, duke përfshirë ishujt në det të hapur. Në Regjistrimin e vitit 2011, popullsia ishte 10,583; sipas censusit të 1 janarit 2021, numëronte 11,891 banorë, ndërsa vlerësimi zyrtar më 1 janar 2023 ishte 11,389.