Formimi i yjeve

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë

Vini re!

Jeni duke shfletuar fletët e enciklopedisëlirë, Wikipedia. Nëse keni ndërmend të kontriboni për të krijuar një enciklopedi popullore shqiptare në Internet, atëherë ju lutem kontriboni ashtu si i ka hije një shqiptari të arsimuar. Do t'ju ndihmoj me gjithë dëshirë nëse më lejoni. Që të mund t'ju ndihmoj, nevojitet që së paku të keni parasysh rregulloren tonë.

Shih dhe këtë:Formimi i një yll të gjithësisë është dukuri në të cilën bëjnë pjesë re të dendura molekulare, gjatë të cilës vije deri tekë rrënimi i reve dhe krijimi i një lloj plazme të molekulave që merr formën e një bosi të zjarrtë. Si një degë e astronomisë formimi i yllit përfshin studimin e mesme ndëryjor dhe retë gjigante molekulare (GMC) si prekursorëve në procesin e formimit yll dhe studimin e objekteve të rinj yjor dhe formimit të planetit, si prodhimet e saj të menjëhershme. Teoria e formimit te yllit, si dhe të kontabilitetit për formimin e një ylli të vetëm, duhet edhe llogari për statistikat e yjeve binare dhe funksionin fillestar në masë.