François Rabelais

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Jump to navigation Jump to search
François Rabelais
Francois Rabelais - Portrait.jpg
Ditëlindja:Mes 1483 dhe 1494
Vendlindja:Chinon, Mbretëria e Francës
Ditëvdekja:9 prill 1553
Vendvdekja:Paris, Mbretëria e Francës
Kombësia:Francez
Profesioni:Shkrimtar, fizikant, humanist

François Rabelais ose Fransoa Rable (Mes 1483 dhe 1494 – 9 prill 1553) shkollar dhe pedagog humanist francezë. Vepra më e njohur e tij është Gargantua dhe Pantagrueli (Gargantua and Pantagruel).